Skip to main content
Alles wat je moet weten over
      
gezond zwanger worden vind je hier!

Gebruik geen drugs

Gebruik geen drugs als je zwanger wil worden.

Waarom?
Van drugs word je minder vruchtbaar. Dat betekent dat je minder makkelijk zwanger wordt. Dat geldt trouwens ook voor mannen. Drugs zijn ook slecht voor je gezondheid tijdens de zwangerschap en voor de gezondheid van je toekomstige kind.

Soorten drugs
Mannen die veel hasj of wiet roken, maken minder zaadcellen aan. Dat is ook zo als je cocaïne of heroïne gebruikt. Mannen kunnen er ook impotent van worden.

Stoppen met drugs
Als je gewend bent om te blowen, af en toe xtc te nemen of andere drugs te gebruiken, zoals cocaïne of speed, is het belangrijk om te stoppen. Dat is niet alleen nu belangrijk, omdat je zwanger wilt worden, maar ook voor straks. Als je eenmaal zwanger bent, kunnen drugs ernstige afwijkingen veroorzaken bij het kindje.

Steun
Als jij of je partner drugs gebruikt, kan het moeilijk zijn om te stoppen. Soms word je er onrustig van, angstig of somber. Je kunt zelf stoppen of hier hulp bij zoeken. Zeker als je wilt stoppen met GHB of heroïne, is het aan te raden om dit onder toezicht van een arts te doen. Zelfstandig stoppen kan namelijk gevaarlijk zijn.
Bespreek dit altijd met je arts of verloskundige.

 

Meer (betrouwbare) informatie:

Weblinks

Lees meer over drugs en zwanger worden

Lees meer over de risico's per drug

Lees meer over hulp bij het stoppen met drugs

 

 

Folders

Wat je moet weten over alcohol en roken vóór, tijdens en na de zwangerschap
Achterin de brochure ook informatie over drugs.
Downloaden

Zwanger! Landelijke folder met informatie en adviezen
Kijk op pagina 11 voor info over drugs.
Downloaden